6 Ocak 2009 Salı


BİR AKŞAM YEMEĞİ...

pazartesi akşamı benim canım arkadaşım,eşi ve güzel oğlu yemeğe geldiler

keyifli bir akşam yemeği oldu.

akşam menümüzde:

mercimek çorbası

zeytinyağlı barbunya

patlıcan salatası

yoğurtlu havuç
mevsim salata

pilav

fırında tavuk

patates püresi

vee tatlı meyveli jöle vardı...


ZEYTİNYAĞLI BARUNYA

500 gr taze barbunya

1 ad.soğan

1 havuç

1ad patates

1 tatlı kaşığı salça

1 diş sarımsak

zeytin yağ

tuz

birazcık şeker


yapılışı:

1-soğan,sarımsak sıvı yağ beraber kavrulur.

2-havuç,patates,salça eklenir.

3-1çay bardağı sıcak su eklenir patates ve havuçlar biraz pişer.

4-bu arada barbunyalar sıcak suyla haşlanır.

5-haşlanan barbunya biraz pişen havuçlara eklenir.

6-suyunu çekene kadar pişirilir.

afiyet olsun...

2 yorum:

ufuk dedi ki...

blogun hayırlı olsun.masada çok şık...ellerine saglık

karamel mutfak dedi ki...

afiyetler olsun canım birbaşka keyiftir sevdiklerinle beraber olmak inan kıymetini bil .birgün kuvvetli esen birrüzgar hiç bilmedigin yerlere anlayamadın bir şekilde seni savurunca o günlerin ve sevdiklerinin koıymetini daha iyi anlıyor insan.