5 Aralık 2008 Cuma


MERHABALAR...
sizlerle güzel bir tatlıyı paylaşmak istiyorum hem belki sizde beğenir
bayramda denersiniz...
bende ilk defa denedim veee inanın çok beğendim eşimde bayıldı tavsiye ediyorum.
mutlaka deneyin...
ETİMEK TATLISI
MALZ:
1 pkt etimek

2 su bardağı toz şeker

4 su bardağı süt

8 yemek kaşığı irmik

5 yemek kaşığı toz şeker

2 pkt vanilya

2 su bardağı süt (4 su bardğ.hariç)

2 pkt krem şanti

2 su bardağı su

arzuya göre hindistan cevizi

yapılışı:
etimekleri kare bir borcama dizin 2 su bardağı toz şekeri tencereye alın ve birazcık yakın
2 su bardağı kaynar suyu tencereye ilave edin.(şeker sertleşip tencerenin dibine yapışabilir
biraz karıştırın şeker eriyor zaten )şerbet sıcakken etimeklerin üzerine dökün 4 su bardağı
süt,irmik ,5 yemek kaşığı toz şeker,vanilya muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
etimeklerin üzerine dökün.2 su bardağı süt ile 2 pkt krem şantiyi hazırlayın.en üst katına bu krem şantiyi sürün.
1 gece buzdolabında dinlesin..

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...:)))






Hiç yorum yok: